Charleroi viert feest

Primark opent winkel in het nieuwe shopping center Rive Gauche

Charleroi, 9 maart 2017 – Deze ochtend om 10 uur opende Primark haar deuren in Charleroi. De nieuwe winkel, ondertussen al de vijfde in België, is gelegen in het nieuwe shopping center Rive Gauche te Charleroi. De winkel bestaat uit maar liefst 5.722 m2 en twee verdiepingen aan betaalbare fashion voor alle shopfanaten!  

Rive Gauche wordt zonder enige twijfel de nieuwe place to be in Charleroi en omstreken. Mede dankzij de komst van de succesvolle Ierse low-cost retailer, PRIMARK. De nieuwe winkel is een waar paradijs voor alle shoppers op zoek naar de nieuwste modetrends voor vrouwen, mannen, kinderen alsook schoenen, accessoires, lingerie en homewear. Het ontwerp en de indeling van de winkel bouwt voort op het alom bekende eigentijdse Primark winkelconcept met 66 kleedkamers, 55 kassa’s en toegang tot Wifi.   

Ronald Voogt, Directeur Primark Benelux, is erg blij met de opening van de nieuwe Primark winkel in Charleroi: “We zijn super enthousiast dat we een nieuwe winkel in Wallonië kunnen openen. Het Rive Gauche shopping center in Charleroi is een absolute toplocatie. De winkel ziet er fantastisch uit en wij nodigen iedereen dan ook uit om onze nieuwe lente & zomer collectie te komen ontdekken.”

Positieve impact op de lokale werkgelegenheid

Primark zal niet alleen veel bezoekers naar het Rive Gauche shopping center trekken, het zorgt ook voor nieuwe werkgelegenheid voor Charleroi en omstreken. Uit bijna 2000 sollicitanten, werden 320 jobs gecreëerd.

Anne-Marie De Block, P&C Business partner Primark Benelux: "We hebben nauw samengewerkt met Forem Charleroi, zij rekruteerden de meerderheid van de werknemers voor deze nieuwe Primark winkel. We zijn heel blij te mogen bevestigen dat uit bijna 2000 sollicitanten maar liefst 320 vacatures werden ingevuld. 207 van hen betreden opnieuw de arbeidsmarkt, voor 35 is dit hun eerste job."

 

Over Primark

Primark heeft 330 winkels in elf landen: het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Spanje, Portugal, Duitsland, Nederland, België, Oostenrijk, Frankrijk, Italië en de VS. De kledingketen heeft meer dan 69.000 werknemers in dienst. De eerste Amerikaanse vestiging van Primark opende in september 2015 en de eerste winkel in Italië opende zijn deuren in april 2016. Primark staat voor commerciële mode van hoge kwaliteit voor ieders budget. Of simpelweg: “Sensationele mode aan sensationele prijzen”. Primark heeft nu 5 winkels op de Belgische markt: Luik, Brussel, Hasselt, Gent en Charleroi.

 

Primark Charleroi

Centre Commercial Rive Gauche

Rue Léopold 1

6000 Charleroi

 

Openingsuren:  

Maandag t.e.m. zaterdag 9u00 tot 20u00 

Contacteer ons
Ann Ramaekers Primark Press Office Belgium, oSérieux! PR agency
Ann Ramaekers Primark Press Office Belgium, oSérieux! PR agency
Over Primark