Charleroi viert feest

Primark opent winkel in het nieuwe shopping center Rive Gauche

Charleroi, 9 maart 2017 – Deze ochtend om 10 uur opende Primark haar deuren in Charleroi. De nieuwe winkel, ondertussen al de vijfde in België, is gelegen in het nieuwe shopping center Rive Gauche te Charleroi. De winkel bestaat uit maar liefst 5.722 m2 en twee verdiepingen aan betaalbare fashion voor alle shopfanaten!  

Rive Gauche wordt zonder enige twijfel de nieuwe place to be in Charleroi en omstreken. Mede dankzij de komst van de succesvolle Ierse low-cost retailer, PRIMARK. De nieuwe winkel is een waar paradijs voor alle shoppers op zoek naar de nieuwste modetrends voor vrouwen, mannen, kinderen alsook schoenen, accessoires, lingerie en homewear. Het ontwerp en de indeling van de winkel bouwt voort op het alom bekende eigentijdse Primark winkelconcept met 66 kleedkamers, 55 kassa’s en toegang tot Wifi.   

Ronald Voogt, Directeur Primark Benelux, is erg blij met de opening van de nieuwe Primark winkel in Charleroi: “We zijn super enthousiast dat we een nieuwe winkel in Wallonië kunnen openen. Het Rive Gauche shopping center in Charleroi is een absolute toplocatie. De winkel ziet er fantastisch uit en wij nodigen iedereen dan ook uit om onze nieuwe lente & zomer collectie te komen ontdekken.”

Positieve impact op de lokale werkgelegenheid

Primark zal niet alleen veel bezoekers naar het Rive Gauche shopping center trekken, het zorgt ook voor nieuwe werkgelegenheid voor Charleroi en omstreken. Uit bijna 2000 sollicitanten, werden 320 jobs gecreëerd.

Anne-Marie De Block, P&C Business partner Primark Benelux: "We hebben nauw samengewerkt met Forem Charleroi, zij rekruteerden de meerderheid van de werknemers voor deze nieuwe Primark winkel. We zijn heel blij te mogen bevestigen dat uit bijna 2000 sollicitanten maar liefst 320 vacatures werden ingevuld. 207 van hen betreden opnieuw de arbeidsmarkt, voor 35 is dit hun eerste job."

 

Over Primark

Primark heeft 330 winkels in elf landen: het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Spanje, Portugal, Duitsland, Nederland, België, Oostenrijk, Frankrijk, Italië en de VS. De kledingketen heeft meer dan 69.000 werknemers in dienst. De eerste Amerikaanse vestiging van Primark opende in september 2015 en de eerste winkel in Italië opende zijn deuren in april 2016. Primark staat voor commerciële mode van hoge kwaliteit voor ieders budget. Of simpelweg: “Sensationele mode aan sensationele prijzen”. Primark heeft nu 5 winkels op de Belgische markt: Luik, Brussel, Hasselt, Gent en Charleroi.

 

Primark Charleroi

Centre Commercial Rive Gauche

Rue Léopold 1

6000 Charleroi

 

Openingsuren:  

Maandag t.e.m. zaterdag 9u00 tot 20u00 

Contacteer ons
Ann Ramaekers Primark Press Office Belgium, oSérieux! PR agency
Ann Ramaekers Primark Press Office Belgium, oSérieux! PR agency
Over Primark

Primark is een internationale retailer die hoogwaardige mode, beauty en woondecoratie biedt tegen betaalbare prijzen. Primark werd opgericht in Dublin in 1969 en heeft nu 75.000 werknemers in 373 winkels in twaalf landen: Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Duitsland, Nederland, België, Oostenrijk, Frankrijk, de VS, Italië en Slovenië.

Mensen vragen vaak hoe we goede producten kunnen leveren tegen lage prijzen. Primark werkt anders dan vergelijkbare bedrijven. Geen dure tv-reclames of reclamecampagnes. Primark verkoopt zijn producten alleen in de winkel, en niet online of via andere kanalen. Details zijn belangrijk, bijvoorbeeld simpele kapstokken en prijsetiketten, om de kosten laag te houden. Zo kunnen we scherpe prijzen hanteren, terwijl er aandacht wordt gegeven aan de zaken die er echt toe doen, zonder ooit toe te geven op de strenge normen die we hanteren.

Het is belangrijk voor ons en voor onze klanten dat onze producten worden gemaakt in fabrieken waar de rechten van werknemers en het milieu worden gerespecteerd. We bezitten geen eigen fabrieken. Onze producten worden gemaakt bij dezelfde toeleveranciers als vele andere wereldwijde retailmerken. Daarom hebben we een team van meer dan 110 specialisten op het gebied van ethisch ondernemen en duurzaamheid van het milieu samengesteld die werken in de belangrijkste landen waaruit wij producten betrekken.Zij moeten erover waken dat de fabrieken voldoen aan onze strikte Gedragscode, gebaseerd op de normen van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO), een organisatie van de Verenigde Naties. Die code dekt alles, van arbeidsomstandigheden tot lonen.