De nieuwe flagship store van Primark schittert als een diamant op de Meir, de bekendste winkelstraat in Antwerpen

Maandag 30 april 2018 — Vandaag opende internationale retailer Primark de deuren van haar Belgische flagship store in Antwerpen met sensationele mode aan sensationele prijzen en de creatie van 550 nieuwe jobs.

De Antwerpse vestiging, de zesde en grootste winkel van de keten in België, bevindt zich in een prachtig gerenoveerd gebouw op de Meir, de grootste en drukste winkelstraat van Antwerpen. De winkel bestaat uit twee verdiepingen en 5.900 m2ruimte met de nieuwste modetrends voor vrouwen, mannen, kinderen alsook schoenen, accessoires, lingerie, beauty en homeware.

Het ontwerp en de indeling van de winkel bouwt voort op het bekende eigentijdse Primark winkelconcept en biedt klanten een nog betere winkelervaring en shoppingplezier met gratis wifi, 80 kleedkamers, 67 kassa’s en twee zones om je “batterijen” terug op te laden.

De winkel is gevestigd in een historisch gebouw uit 1909. Tijdens de verbouwingen heeft Primark heel wat kenmerkende elementen van het gebouw in hun oorspronkelijke staat hersteld, waaronder de centrale trap en de "Ridderkamer". De “Ridderkamer”, die nu een breed scala van Primark Harry Potter-merchandise bevat, werd in het verleden gebruikt door een bank om aktes te ondertekenen. Diamanten zijn ook alom aanwezig in de winkel - met designs op vloertegels, lampen en spiegels met diamantenranden.

Achter de schermen, in de back of house, genieten medewerkers van open ruimtes met moderne functies en comfort, zoals een “Recharge Café” met een volledig uitgeruste keuken en een aangename, lichte inrichting. De ruimte is zo ontworpen dat het voor werknemers aanvoelt als een warme thuis.

Gerry Butler, Director General Primark Benelux, vertelt: “De Meir is een absolute toplocatie en wij zijn dan ook heel fier met deze flagship store in de drukste winkelstraat van Antwerpen. Wat uw budget ook is, wij beschikken over een groot assortiment mode- en woonaccessoires tegen betaalbare prijzen, die zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. We kijken er alvast naar uit om onze klanten uit Antwerpen en omstreken te verwelkomen en hen een onvergetelijke winkelervaring te bieden".

Schepen van Middenstand en Toerisme Koen Kennis verwoordde het als volgt tijdens de officiële opening: "Primark heeft voor haar eerste flagship store in België gekozen voor Antwerpen en voor onze drukbezochte Meir, één van de mooiste winkelstraten in Europa. De winkel zorgt niet alleen voor 550 extra jobs, maar trekt ook heel wat shoppers die hun bezoek aan Primark koppelen aan een gezellig dagje uit in Antwerpen.”  

 

Positieve impact op de lokale werkgelegenheid

De nieuwe PRIMARK-vestiging in Antwerpen heeft ook een positieve impact op de lokale werkgelegenheid: 550 vacatures werden ingevuld, 130 van hen gingen vandaag, na een periode van werkloosheid, terug aan het werk. Anne-Marie de Block, P&C Business partner Primark Benelux: "Met de opening van Primark Antwerpen creëren we 550 jobs. Voor de zoektocht naar werknemers voor deze nieuwe Primark winkel hebben we nauw en bijzonder goed samengewerkt met een aantal lokale organisaties waaronder VDAB en de stad Antwerpen.”

Marc Van Peel, Schepen bevoegd voor haven, industrie en werk van de Stad Antwerpen is bijzonder blij met het resultaat: “Onze prioriteit is om zo veel mogelijk moeilijke doelgroepen aan werk te helpen. We zijn dan ook verheugd met de jobopportuniteiten die Primark Antwerpen biedt.”

Contacteer ons
Ann Ramaekers Primark Press Office Belgium, oSérieux! PR agency
Ann Ramaekers Primark Press Office Belgium, oSérieux! PR agency
Over Primark

Primark is een internationale retailer die de nieuwste mode, beauty- en huishoudartikelen tegen de beste prijs biedt; anders gezegd: “Amazing Fashion, Amazing Prices”. Voor het eerst gevestigd in Dublin in 1969, hebben we momenteel meer dan 380 winkels met meer dan 1,48 miljoen vierkante meter aan verkoopruimte in twaalf landen, namelijk Ierland, Groot-Brittannië, Spanje, Portugal, Duitsland, Nederland, België, Oostenrijk, Frankrijk, de Verenigde Staten, Italië en Slovenië, en hebben we meer dan 70.000 medewerkers. Afgelopen financieel jaar (2018/2019) hebben we vijftien winkels geopend en 4500 banen gecreëerd, waarvoor we meer dan 42.000 sollicitaties hebben ontvangen.

Mensen vragen vaak hoe we geweldige producten kunnen aanbieden terwijl de prijzen zo laag blijven. Dit is omdat we Primark een beetje anders runnen dan andere bedrijven. Wij hebben geen grote marketingcampagnes op TV, verkopen onze producten alleen in de winkel - dus geen online winkel of bezorgnetwerk. En we besparen altijd op de kleine dingen - zoals eenvoudige hangers en prijskaartjes om de kosten laag te houden. Dat betekent dat we geweldige prijzen kunnen bieden terwijl we altijd zorgen voor de dingen die er echt toe doen. We werken al vele jaren hard om ervoor te zorgen dat onze producten met zorg en respect voor de rechten van werknemers en het milieu worden gemaakt. Het Primark’s Environmental Sustainability team, bestaande uit meer dan 120 experts, gevestigd in belangrijke inkooplanden, bestrijkt een breed scala van onderwerpen, zoals de inkoop van grondstoffen zoals katoen, de milieu-impact van productieprocessen in fabrieken en het controleren van de normen waarvan we verwachten dat deze in onze supply chain worden nageleefd. Meer informatie over de ethische handels- en milieuprogramma's van Primark vindt u op onze website.