De nieuwe flagship store van Primark schittert als een diamant op de Meir, de bekendste winkelstraat in Antwerpen

Maandag 30 april 2018 — Vandaag opende internationale retailer Primark de deuren van haar Belgische flagship store in Antwerpen met sensationele mode aan sensationele prijzen en de creatie van 550 nieuwe jobs.

De Antwerpse vestiging, de zesde en grootste winkel van de keten in België, bevindt zich in een prachtig gerenoveerd gebouw op de Meir, de grootste en drukste winkelstraat van Antwerpen. De winkel bestaat uit twee verdiepingen en 5.900 m2ruimte met de nieuwste modetrends voor vrouwen, mannen, kinderen alsook schoenen, accessoires, lingerie, beauty en homeware.

Het ontwerp en de indeling van de winkel bouwt voort op het bekende eigentijdse Primark winkelconcept en biedt klanten een nog betere winkelervaring en shoppingplezier met gratis wifi, 80 kleedkamers, 67 kassa’s en twee zones om je “batterijen” terug op te laden.

De winkel is gevestigd in een historisch gebouw uit 1909. Tijdens de verbouwingen heeft Primark heel wat kenmerkende elementen van het gebouw in hun oorspronkelijke staat hersteld, waaronder de centrale trap en de "Ridderkamer". De “Ridderkamer”, die nu een breed scala van Primark Harry Potter-merchandise bevat, werd in het verleden gebruikt door een bank om aktes te ondertekenen. Diamanten zijn ook alom aanwezig in de winkel - met designs op vloertegels, lampen en spiegels met diamantenranden.

Achter de schermen, in de back of house, genieten medewerkers van open ruimtes met moderne functies en comfort, zoals een “Recharge Café” met een volledig uitgeruste keuken en een aangename, lichte inrichting. De ruimte is zo ontworpen dat het voor werknemers aanvoelt als een warme thuis.

Gerry Butler, Director General Primark Benelux, vertelt: “De Meir is een absolute toplocatie en wij zijn dan ook heel fier met deze flagship store in de drukste winkelstraat van Antwerpen. Wat uw budget ook is, wij beschikken over een groot assortiment mode- en woonaccessoires tegen betaalbare prijzen, die zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. We kijken er alvast naar uit om onze klanten uit Antwerpen en omstreken te verwelkomen en hen een onvergetelijke winkelervaring te bieden".

Schepen van Middenstand en Toerisme Koen Kennis verwoordde het als volgt tijdens de officiële opening: "Primark heeft voor haar eerste flagship store in België gekozen voor Antwerpen en voor onze drukbezochte Meir, één van de mooiste winkelstraten in Europa. De winkel zorgt niet alleen voor 550 extra jobs, maar trekt ook heel wat shoppers die hun bezoek aan Primark koppelen aan een gezellig dagje uit in Antwerpen.”  

 

Positieve impact op de lokale werkgelegenheid

De nieuwe PRIMARK-vestiging in Antwerpen heeft ook een positieve impact op de lokale werkgelegenheid: 550 vacatures werden ingevuld, 130 van hen gingen vandaag, na een periode van werkloosheid, terug aan het werk. Anne-Marie de Block, P&C Business partner Primark Benelux: "Met de opening van Primark Antwerpen creëren we 550 jobs. Voor de zoektocht naar werknemers voor deze nieuwe Primark winkel hebben we nauw en bijzonder goed samengewerkt met een aantal lokale organisaties waaronder VDAB en de stad Antwerpen.”

Marc Van Peel, Schepen bevoegd voor haven, industrie en werk van de Stad Antwerpen is bijzonder blij met het resultaat: “Onze prioriteit is om zo veel mogelijk moeilijke doelgroepen aan werk te helpen. We zijn dan ook verheugd met de jobopportuniteiten die Primark Antwerpen biedt.”

Contacteer ons
Ann Ramaekers Primark Press Office Belgium, oSérieux! PR agency
Ann Ramaekers Primark Press Office Belgium, oSérieux! PR agency
Over Primark

Primark is een internationale retailer die hoogwaardige mode, beauty en woondecoratie biedt tegen betaalbare prijzen. Primark werd opgericht in Dublin in 1969 en heeft nu 75.000 werknemers in 373 winkels in twaalf landen: Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Duitsland, Nederland, België, Oostenrijk, Frankrijk, de VS, Italië en Slovenië.

Mensen vragen vaak hoe we goede producten kunnen leveren tegen lage prijzen. Primark werkt anders dan vergelijkbare bedrijven. Geen dure tv-reclames of reclamecampagnes. Primark verkoopt zijn producten alleen in de winkel, en niet online of via andere kanalen. Details zijn belangrijk, bijvoorbeeld simpele kapstokken en prijsetiketten, om de kosten laag te houden. Zo kunnen we scherpe prijzen hanteren, terwijl er aandacht wordt gegeven aan de zaken die er echt toe doen, zonder ooit toe te geven op de strenge normen die we hanteren.

Het is belangrijk voor ons en voor onze klanten dat onze producten worden gemaakt in fabrieken waar de rechten van werknemers en het milieu worden gerespecteerd. We bezitten geen eigen fabrieken. Onze producten worden gemaakt bij dezelfde toeleveranciers als vele andere wereldwijde retailmerken. Daarom hebben we een team van meer dan 110 specialisten op het gebied van ethisch ondernemen en duurzaamheid van het milieu samengesteld die werken in de belangrijkste landen waaruit wij producten betrekken.Zij moeten erover waken dat de fabrieken voldoen aan onze strikte Gedragscode, gebaseerd op de normen van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO), een organisatie van de Verenigde Naties. Die code dekt alles, van arbeidsomstandigheden tot lonen.