Fashion fever te Hasselt:

PRIMARK opent nieuwe winkel aan Molenpoort

 

Hasselt, 28 mei 2015 – Vandaag om 10 uur was het wachten eindelijk voorbij: de nieuwe PRIMARK winkel te Hasselt opende haar deuren tot groot jolijt van alle fans van mode aan ongelofelijke prijzen. De nieuwe PRIMARK winkel, het derde filiaal van de keten in België, is gevestigd in een splinternieuw, modern gebouw op het mooie Molenpoortplein in het midden van Hasselt.

Op 4000 m² en drie verdiepingen biedt de Ierse modeketen alles voor een hippe kledingstijl en nog veel meer... U vindt er de allernieuwste mode-items voor vrouwen, mannen en kinderen, van kledij tot accessoires en schoenen maar ook juwelen en producten om uw huis te decoreren. Vanaf vandaag zal ook Limburg ontdekken dat kwaliteit betaalbaar kan zijn. ‘Amazing fashion, Amazing prices’ , dat is het bekende Primark-recept voor succes.

De opening van de winkel betekent zeker en vast een meerwaarde voor het centrum van Hasselt en zal heel wat mode- en prijsbewuste consumenten uit de regio naar Hasselt lokken. De komst van PRIMARK heeft ook een positieve impact op de lokale werkgelegenheid. Uit bijna 2000 sollicitanten werden 253 vacatures ingevuld; 191 van hen gingen vandaag terug aan het werk.

Burgemeester Hilde Claes verwoordde het als volgt tijdens de officiële opening: "Het is voor Hasselt een uitstekende zaak dat we een Primark mogen verwelkomen. Niet alleen zorgt de winkel voor 253 extra jobs. We zijn er ook van overtuigd dat de Hasseltse vestiging een even groot succes zal worden als deze van Brussel en Luik en dat Hasselt dus een pak meer mensen over de vloer zal krijgen.

Mensen die ongetwijfeld ook onze andere winkels en horeca zullen bezoeken. Ik ben er dan ook zeker van dat de komst van Primark een aanzienlijke versterking is voor onze handelsstad en ons een stapje dichter brengt bij de totale winkelbeleving die we willen aanbieden.”

Breege O’Donoghue, lid van de raad van bestuur van PRIMARK, klonk even enthousiast: “Ik ben erg tevreden met onze nieuwe vestiging te Hasselt. Een PRIMARK openen in de hoofdstad van de smaak met zijn geweldige shoppingtraditie, betekent veel voor ons. Ik ben er van overtuigd dat de Limburgers ons modeaanbod met open armen zullen ontvangen.”

 

PRIMARK internationaal

PRIMARK, dochteronderneming van Associated British Foods (ABF), beschikt nu over 287 winkels in Europa. De Ierse retailer biedt aantrekkelijke mode aan tegen betaalbare prijzen en dit al meer dan vier decennia lang. Momenteel zijn er drie succesvolle PRIMARK winkels in België: Luik, Brussel en Hasselt. Op 12 augustus 2015 zal PRIMARK een vierde vestiging openen in Gent.  

 

###

 

Primark

Molenpoort

3500 Hasselt

Openingsuren: Maandag tot en met zaterdag van 9u00 tot 19u00

Over Primark