Gent viert feest… Primark opent nieuwe winkel in Langemunt!

Woensdag 12 augustus 2015 — Vandaag om 11 uur gingen de deuren van de langverwachte Primark te Gent open! Fashionista’s reageerden dolenthousiast op de 4500 m2 puur shoppingplezier aan ongelofelijke prijzen. 

De Gentse vestiging, de vierde winkel van de keten in België, bevindt zich in een prachtig nieuw gebouw op de hoek van de Langemunt en de Vrijdagsmarkt. De perfecte outfit voor een trendy feestje, de coolste T-shirts voor de eerste schooldag, een hip juweel, een flashy sportoutfit of een modieus dekbedovertrek… modefanaten ontdekken er twee verdiepingen of maar liefst 4500 m2 met de laatste modetrends voor vrouwen, mannen en kids aan ongelofelijke prijzen!

De nieuwe PRIMARK-vestiging zal echter niet alleen nog meer mode- en prijsbewuste consumenten naar het centrum van Gent lokken, de komst van PRIMARK heeft ook een positieve impact op de lokale werkgelegenheid. Uit meer dan 1200 sollicitanten werden 253 vacatures ingevuld; 125 van hen gingen vandaag, na een periode van werkloosheid, terug aan het werk en 48 van hen startten vandaag hun eerste job.

Schepen Christophe Peeters verwoordde het als volgt tijdens de officiële opening: "Als stadsbestuur zijn we bijzonder blij met de komst van Primark naar Gent. Primark zal de trekker zijn voor de herwaardering van de Langemunt, en vormt tegelijk ook een aantrekkelijke 'kop' van onze drukste winkelas, van Vrijdagmarkt tot Veldstraat.”

Een Primark woordvoerder, klonk even enthousiast: “Gent is een prachtige stad, een stad waar je heerlijk kan flaneren en genieten van een perfecte mix tussen cultuur en shoppingplezier. Ik ben dan ook heel blij met onze nieuwe vestiging te Gent. Ik ben er van overtuigd dat de Gentenaren ons modeaanbod met open armen zullen ontvangen.”

 

PRIMARK internationaal

PRIMARK, dochteronderneming van Associated British Foods (ABF), beschikt nu over 290 winkels in Europa. De Ierse retailer biedt aantrekkelijke mode aan tegen betaalbare prijzen al meer dan vier decennia lang. Momenteel zijn er vier succesvolle PRIMARK winkels in België: Luik, Brussel, Hasselt en Gent. 

Over Primark

Primark is een internationale retailer die hoogwaardige mode, beauty en woondecoratie biedt tegen betaalbare prijzen. Primark werd opgericht in Dublin in 1969 en heeft nu 75.000 werknemers in 373 winkels in twaalf landen: Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Duitsland, Nederland, België, Oostenrijk, Frankrijk, de VS, Italië en Slovenië.

Mensen vragen vaak hoe we goede producten kunnen leveren tegen lage prijzen. Primark werkt anders dan vergelijkbare bedrijven. Geen dure tv-reclames of reclamecampagnes. Primark verkoopt zijn producten alleen in de winkel, en niet online of via andere kanalen. Details zijn belangrijk, bijvoorbeeld simpele kapstokken en prijsetiketten, om de kosten laag te houden. Zo kunnen we scherpe prijzen hanteren, terwijl er aandacht wordt gegeven aan de zaken die er echt toe doen, zonder ooit toe te geven op de strenge normen die we hanteren.

Het is belangrijk voor ons en voor onze klanten dat onze producten worden gemaakt in fabrieken waar de rechten van werknemers en het milieu worden gerespecteerd. We bezitten geen eigen fabrieken. Onze producten worden gemaakt bij dezelfde toeleveranciers als vele andere wereldwijde retailmerken. Daarom hebben we een team van meer dan 110 specialisten op het gebied van ethisch ondernemen en duurzaamheid van het milieu samengesteld die werken in de belangrijkste landen waaruit wij producten betrekken.Zij moeten erover waken dat de fabrieken voldoen aan onze strikte Gedragscode, gebaseerd op de normen van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO), een organisatie van de Verenigde Naties. Die code dekt alles, van arbeidsomstandigheden tot lonen.