Gent viert feest… Primark opent nieuwe winkel in Langemunt!

Woensdag 12 augustus 2015 — Vandaag om 11 uur gingen de deuren van de langverwachte Primark te Gent open! Fashionista’s reageerden dolenthousiast op de 4500 m2 puur shoppingplezier aan ongelofelijke prijzen. 

De Gentse vestiging, de vierde winkel van de keten in België, bevindt zich in een prachtig nieuw gebouw op de hoek van de Langemunt en de Vrijdagsmarkt. De perfecte outfit voor een trendy feestje, de coolste T-shirts voor de eerste schooldag, een hip juweel, een flashy sportoutfit of een modieus dekbedovertrek… modefanaten ontdekken er twee verdiepingen of maar liefst 4500 m2 met de laatste modetrends voor vrouwen, mannen en kids aan ongelofelijke prijzen!

De nieuwe PRIMARK-vestiging zal echter niet alleen nog meer mode- en prijsbewuste consumenten naar het centrum van Gent lokken, de komst van PRIMARK heeft ook een positieve impact op de lokale werkgelegenheid. Uit meer dan 1200 sollicitanten werden 253 vacatures ingevuld; 125 van hen gingen vandaag, na een periode van werkloosheid, terug aan het werk en 48 van hen startten vandaag hun eerste job.

Schepen Christophe Peeters verwoordde het als volgt tijdens de officiële opening: "Als stadsbestuur zijn we bijzonder blij met de komst van Primark naar Gent. Primark zal de trekker zijn voor de herwaardering van de Langemunt, en vormt tegelijk ook een aantrekkelijke 'kop' van onze drukste winkelas, van Vrijdagmarkt tot Veldstraat.”

Een Primark woordvoerder, klonk even enthousiast: “Gent is een prachtige stad, een stad waar je heerlijk kan flaneren en genieten van een perfecte mix tussen cultuur en shoppingplezier. Ik ben dan ook heel blij met onze nieuwe vestiging te Gent. Ik ben er van overtuigd dat de Gentenaren ons modeaanbod met open armen zullen ontvangen.”

 

PRIMARK internationaal

PRIMARK, dochteronderneming van Associated British Foods (ABF), beschikt nu over 290 winkels in Europa. De Ierse retailer biedt aantrekkelijke mode aan tegen betaalbare prijzen al meer dan vier decennia lang. Momenteel zijn er vier succesvolle PRIMARK winkels in België: Luik, Brussel, Hasselt en Gent. 

Over Primark