NIEUWE PRIMARK WINKEL OP ELSENSESTEENWEG OPENT OP 15 APRIL

Brussel,  18 maart 2019 – Internationale retailer Primark, bekend voor zijn kwaliteitsvolle kledij tegen betaalbare prijzen, versterkt zijn aanwezigheid in Brussel met de opening van een nieuwe winkel op de Elsensesteenweg op maandag 15 april 2019 om 10u. 

Het is de 7de Primark winkel in België en de tweede in Brussel, waar de store in de Nieuwstraat momenteel wordt uitgebreid, en zal in de regio werk bieden aan maar liefst 400 medewerkers.

De nieuwe winkel bestaat uit drie verdiepingen en 5.500 m2ruimte met de nieuwste modetrends voor vrouwen, mannen en kinderen alsook schoenen, accessoires, lingerie, beauty en homeware. Het ontwerp en de indeling van de winkel bouwt voort op het bekende eigentijdse Primark winkelconcept met 60 kleedkamers en 48 kassa’s. Om klanten een uitstekende winkelervaring en shopping plezier te bieden, is er gratis wifi-toegang in de hele winkel en zijn er ook vier rustzones om je “batterijen” terug op te laden. 

Achter de schermen, in de back of house, kunnen alle medewerkers  genieten van open ruimtes met moderne functies en comfort, zoals een “Recharge Café” met een keuken en een aangename, lichte inrichting. De ruimte is zo ontworpen dat het voor werknemers aanvoelt als een warme thuis.

Op de openingsdag zullen klanten kunnen genieten van leuke verrassingen om de komst van Primark naar de Elsensesteenweg te vieren!

Kevin Tulip, Deputy Director General Benelux vertelt: "Wij zijn bijzonder blij dat we de opening kunnen aankondigen van onze nieuwe winkel op de Elsensesteenweg op 15 april. Deze winkel zal 400 nieuwe jobs creëren voor de regio. Wij hebben nauw samengewerkt metonder andere Actiris en de gemeente van Elsene om al deze nieuwe krachten aan te werven. Wij kijken er alvast naar uit om onze deuren volgende maand te openen.”

 

Openingsuren Primark Elsensesteenweg: 

Maandag – Zaterdag: 09:00 – 19:45 

Zondag: gesloten

 

Voor meer informatie:

Website: www.primark.com Social Media: TwitterFacebookInstagram

 

Press officePress Office Primark

c/o oSérieux, affiliate partner FleishmanHillard

Ann Ramaekers

Tel.: +32 475 773 883          

Email: ann.ramaekers@oserieux.be

Over Primark

Primark is een internationale retailer die hoogwaardige mode, beauty en woondecoratie biedt tegen betaalbare prijzen. Simpel gezegd: Amazing Fashion at Amazing Prices. Primark werd opgericht in Dublin in 1969 en heeft nu ruim 375 winkels, met bijna 1.4 miljoen m2 verkoopruimte, in twaalf landen: de Ierse Republiek, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Duitsland, Nederland, België, Oostenrijk, Frankrijk, de VS, Italië en Slovenië. We hebben ruim 750.000 mensen in dienst en in ons afgelopen financiële jaar (FY 18/19) hebben we 15 winkels geopend waarmee we meer dan 4.500 banen hebben gerealiseerd. 

Mensen vragen vaak hoe we goede producten kunnen leveren tegen lage prijzen. Primark werkt anders dan vergelijkbare bedrijven. Geen dure tv-reclames of reclamecampagnes. Primark verkoopt zijn producten alleen in de winkel, en niet online of via andere kanalen. Details zijn belangrijk om de kosten laag te houden, bijvoorbeeld simpele kapstokken en prijsetiketten. Zo kunnen we scherpe prijzen hanteren, terwijl er aandacht wordt gegeven aan de zaken die er echt toe doen. Al velen jaren werken we hard om te garanderen dat deze producten worden gemaakt met respect voor de rechten van werknemers en het milieu. Daarom hebben we een team van meer dan 110 specialisten op het gebied van ethisch ondernemen en duurzaamheid van het milieu samengesteld die werken in de belangrijkste landen waaruit wij producten vandaan halen. Zij moeten erover waken dat de fabrieken voldoen aan onze strikte Gedragscode, gebaseerd op de normen van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO), een organisatie van de Verenigde Naties. Die code dekt alles, van arbeidsomstandigheden tot lonen. Meer informatie over de ethical trade en environmental sustainability programma’s van Primark zijn hier te vinden op onze website.