PRIMARK OPENT EERSTE WINKEL IN NOORD-OOST AMERIKA IN BOSTON

PRIMARK OPENT EERSTE WINKEL IN NOORD-OOST AMERIKA IN BOSTON

De Europese kledingretailer opent op 10 september een winkel in het iconische Burnham Building

Primark, een van de grootste Europese kledingmerken, opende vandaag in Boston met een nieuwe flagship store haar eerste vestiging in het Noord-Oosten van de Verenigde Staten. De opening werd bijgewoond door de burgemeester Martin J. Walsh.

“We hebben hier in Boston de ideale thuisbasis gevonden voor de noord-oostelijke Amerikaanse regio,” verklaarde Primark-topman Paul Marchant. “We vinden het geweldig om de mensen kennis te laten maken met Primark en een bijdrage te kunnen leveren aan de dynamiek van het bruisende Downtown Crossing, waar we naast de winkel ook een kantoor hebben.”

De nieuwe Primark flagship store is gevestigd in het historische Burnham Building, dat voorheen onderdak bood aan modeketen Filene’s Basement.  Primark gaat shoppers van alle leeftijden ‘Amazing fashion, Amazing prices’ bieden – van dames-, mannen- en kinderkleding tot home- en cosmetica-artikelen, in een spectaculaire winkelsetting. De Downtown Crossing-store, gevestigd op de hoek van Summer Street en Washington Street, telt verdeeld over vier verdiepingen ruim 7.000 vierkante verkoopoppervlak en is modern ingericht, met behoud van de historische elementen van het gebouw, zoals het fraaie opengewerkte metselwerk en de terracotta plafonds.

De ruime winkel is ingericht op maximaal winkelgemak en winkelplezier, met 73 kassa’s, 84 paskamers en 530 paspoppen en bustes met mix- en matchsuggesties. Er is ook een trendroom van 90 vierkante meter waarin de nieuwste ontwerpen direct na binnenkomst worden geshowd. Met de nieuwe winkel creëert Primark 590 vaste banen.

“Ik vind het geweldig dat ik Primark officieel welkom mag heten in Boston,” zei burgemeester Martin J. Walsh. “Primark schept banen en economische activiteit voor onze bewoners en bezoekers, en we zijn heel blij dat Primark Downtown Crossing heeft gekozen als locatie voor hun eerste winkel in het noord-oosten van het land.”

“We zijn al geruime tijd bezig met onze Amerikaanse plannen, en we vinden het fantastisch om de Primark-beleving ook in Boston te introduceren,” zei Jose Luis Martinez de Larramendi, President van Primark U.S. “Naast ‘Amazing fashion, Amazing prices’, zijn we toegewijd om onze klanten hoogwaardige service te verlenen door een aangename winkelervaring te bieden.”

Naast Boston heeft Primark plannen bekendgemaakt voor de opening van nog eens zeven winkels in de regio, waaronder een vestiging in het King of Prussia winkelcentrum in Pennsylvania, die eind november haar deuren opent. Verder gaat het om eigen vestigingen in de Burlington Mall (Burlington, Massachusetts), Danbury Fair (Danbury, Connecticut), Freehold Raceway Mall (Freehold, New Jersey), South Shore Plaza (Braintree, Massachusetts), Staten Island Mall (Staten Island, New York) en Willow Grove Mall (Willow Grove, Pennsylvania). Primark opende op 3 september al een distributiecentrum in Bethlehem, Pennsylvania.

 

Contacteer ons
Over Primark