Primark steunt (RED) in de strijd tegen aids met een nieuwe collectie

Ieder verkocht artikel levert geld op ter ondersteuning van het Global Fund

2 december 2019: Primark en (RED) kondigen vandaag een internationale samenwerking aan om het Global Fund te steunen in haar strijd tegen aids met de lancering van een speciale collectie kleding en accessoires, verkrijgbaar in alle Primark-winkels vanaf vandaag. Primark schenkt 10% van de aankoopprijs van elk verkocht item aan het Global Fund, of een minimum van € 800.000, ter ondersteuning van levensreddende hiv/aidsprogramma's.

Story image

De collectie is gebaseerd op de iconische (RED)-uitdrukkingen: ‘InspiRED’, ‘CultuRED’ en ‘EmpoweRED’ die verwerkt worden in krachtige grafische ontwerpen. De collectie omvat heren-, dames- en kinderkleding en accessoires. Het ontwerp speelt in op athleisure en streetwear trends met onder andere T-shirts, sweatshirts, hoodies en broeken.

Jennifer Lotito, Chief Operating Officer, (RED) vertelt: “We zijn Primark zeer dankbaar voor het brengen van hun kenmerkende kleur en creativiteit in het gevecht tegen aids met (RED). De collectie laat klanten van Primark toe om modieuze kleding en accessoires te kopen die er niet alleen geweldig uitzien, maar ook levens redden. We danken het team voor hun passie voor onze nieuwe samenwerking.”

Paul Marchant, CEO Primark: “We zijn bijzonder enthousiast om samen met (RED) de strijd aan te gaan tegen aids. Via de collectie ondersteunen we programma’s die preventie, testen, behandelingen, begeleiding en zorg leveren in Sub-Saharaans-Afrika. Onze klanten en collega’s kunnen trots zijn dat ze met iedere aankoop automatisch dit goede doel steunen en zo helpen een einde te maken aan deze ziekte die te voorkomen en te behandelen is.”

 De (RED)-collectie is verkrijgbaar in alle Primark-winkels van de 12 markten, zowel in Europa als de VS.

Over Primark