Primark verruimt partnerschap met Recover™ en wordt eerste retailer die RColorBlend op wereldwijde schaal introduceert

  • In de volgende fase van het partnerschap met Recover™ lanceert Primark een nieuwe reeks met RColorBlend-vezel: een combinatie van katoen (gerecycled uit textielafval) en gerecycled polyester (met lage-impactkleuren), waardoor er minder nood is aan het verven van kledingstukken.
  • De vrijetijdskledingcollectie RColorBlend wordt in geselecteerde winkels in alle 14 markten in Europa en de VS beschikbaar gesteld voor de klanten.

20 juli 2022 – Primark verruimt zijn partnerschap met Recover™, producent van gerecycled katoen. Primark wordt zo de eerste eersteklaswinkelketen die op wereldschaal inzet op de unieke RColorBlend-vezel van Recover™, met de lancering van een nieuwe collectie vrijetijdskleding. Het partnerschap ondersteunt Primarks engagement (via zijn strategie Primark Cares) om het volume kleding op basis van gerecycled materiaal te verhogen, en bouwt voort aan zijn ambitie om duurzamere mode binnen ieders bereik te brengen.

Recover™ is een wereldwijd producent van hoogkwalitatieve vezels en vezelmengsels op basis van gerecycled katoen (met lage impact), zoals RColorBlend. Het bedrijf doet aan opwaardering van textielafval tot gerecyclede katoenvezels en vezelmengsels, en helpt de circulaire economie verder uit te breiden tot mode.

RColorBlend ontstaat door vermenging van de gekleurde gerecyclede vezel uit textielafval (van overschotten op de fabrieksvloer tot verwerkte versleten kleren) met een gerecyclede draagvezel. Kleurvastheid wordt bereikt door beide vezeltypes te vermengen, zonder extra kleurbehandeling en met beperkt gebruik van water en chemicaliën, om de milieu-impact te beperken.

De collectie, vervaardigd met gerecyclede katoen- en polyestervezels, omvat T-shirts tegen verkoopprijzen € 8 en sweatshirts tegen € 13 in een kleurenwaaier met grijs, blauw en roze. De lancering vindt plaats via geselecteerde winkels in de 14 markten van Primark in Europa en de VS.

Lynne Walker, Director Primark Cares bij Primark:
“Ik ben opgetogen over de uitbreiding van ons partnership met Recover™. Zo kunnen we hun innovaties blijven lanceren op een brede markt, en ondersteunen we tegelijk onze eigen missie om nog meer gerecycled materiaal te verwerken in onze kleding. Om op grote schaal iets te kunnen veranderen in de mode-industrie, heb je partnerships en samenwerking nodig. We zullen blijven investeren in partnerships zoals dit, ter ondersteuning van onze ambitie om een meer circulaire onderneming te worden en onze milieu-impact terug te schroeven.”
Alejandro Raña, Chief Business Development Officer bij Recover™:
“Dit nieuwste productaanbod is alweer een belangrijke mijlpaal in ons langetermijnpartnership met Primark dat erop gericht is circulaire mode binnen ieders bereik en budget te brengen. Dankzij de integratie van onze gerecyclede RColorBlend-vezel in hun toevoerketen kan Primark hoogkwalitatieve kledingstukken in een brede kleurenwaaier en met beperkte milieu-impact produceren. Dit helpt om een langdurig effect te realiseren in hun sector.”

 

-Einde-

Voor meer informatie, contacteer:
Primark Press Office:+353 1 5247 335 | press@primark.com
Recover™: hannah.wesselby@recoverfiber.com

Over Primark

Primark is een internationale kledingretailer met vestigingen in 14 landen in Europa en Noord-Amerika en stelt meer dan 65.000 mensen te werk. Primark is in 1969 in Ierland opgericht onder de merknaam Penneys en gaat er prat op iedereen betaalbare keuzes te kunnen bieden, van essentiële dagelijkse artikelen van topkwaliteit tot opvallende stijlitems in dames-, heren- en kinderkleding, en ook in schoonheidsproducten, huishoudelijke artikelen en accessoires. Primark richt zich op het creëren van een geweldige winkelervaring en zet in op expansie in nieuwe en bestaande markten met als doel om tegen einde 2026 530 winkels te hebben, waaronder een aantal nieuwe markten zoals Roemenië en Slowakije.

Over Primark Cares

Primark ijvert ervoor om duurzamere mode binnen ieders bereik te brengen, en om kleren een langere levensduur te geven: zo beschermen we alle leven op de planeet en verbeteren we de leefomstandigheden en veerkracht van de mensen die de Primarkproducten maken. In deze context wil Primark onder de noemer Primark Cares tegen 2030 een reeks engagementen waarmaken. Tegen dan moet alle kleding die Primark aanbiedt, vervaardigd zijn van gerecyclede materialen of materialen van duurzame oorsprong; deze kleding moet met het oog op recycling ontworpen zijn; de CO2-uitstoot van de waardeketen moet gehalveerd worden; plastic voor eenmalig gebruik dient afgebouwd te zijn; werknemers in de toeleveringsketen moeten een leefbaar loon verdienen.

Over Recover™

Recover™ is toonaangevend op het domein van materiaalwetenschappen. Het bedrijf is globaal producent van hoogkwalitatieve katoenvezels en katoenvezelmengsels met lage milieu-impact. Recover™ creëert zijn eersteklas milieuvriendelijke en evenzeer scherp geprijsde producten in partnerschap met de toevoerketens van mondiaal georganiseerde ketens en merken, en biedt een duurzame oplossing om circulaire mode binnen ieders bereik te brengen. Recover™ is al vier generaties lang een familiebedrijf, geruggensteund door recente investeringen vanuit STORY3 Capital en Goldman Sachs. De missie is en blijft opschaling van de eigen technologie met het oog op een duurzame positieve impact op het milieu. Recover™ partnert daartoe met merken/ketens en andere change-makers om te voldoen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de sector. Voor meer informatie surft u naar www.recoverfiber.com. Volg @recoverfiber op de sociale media.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Primark