PRIMARK VIERT 10-JARIG BESTAAN IN BELGIE

8ste winkel opent deuren in 2020

Brussel, 29 november 2019 - Op 1 december viert Primark haar 10-jarig bestaan in België. Sinds de opening van Primark Luik op 1 december 2009, zijn er zes andere winkels geopend en in 2020 opent een 8ste winkel de deuren in Bergen. Primark België heeft op dit ogenblijk meer dan 2.000 mensen in dienst en beschikt over 33.000 m2 winkelruimte. Internationaal is Primark uitgegroeid tot een retailer met 375 winkels in Europa en de Verenigde Staten met dagelijks meer dan een miljoen klanten.

Kevin Tulip, Director of Sales Primark Benelux, is verheugd over de ontwikkelingen op de Belgische markt: "Onze Belgische klanten hebben ons sinds de opening van onze eerste winkel in Luik altijd met open armen ontvangen. Tien jaar later kunnen wij onze trouwe klanten een uitzonderlijke shopping experience aanbieden in 7 winkels en wij kijken er al naar uit om volgend jaar ons achtste Belgische verkooppunt te openen”. 

“Vandaag zijn we uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende werkgevers op de Belgische retailmarkt, met meer dan 2.000 collega’s" zo gaat Kevin verder. "We vinden het geweldig dat 24 medewerkers van het Luikse team sinds onze opening 10 jaar geleden nog steeds bij ons werken. Ons hele hardwerkende Belgisch team staat iedere dag klaar om onze klanten de allerbeste service te bieden. In ruil bieden wij hen heel wat mogelijkheden voor professionele en persoonlijke groei." 

In 2020 opent Primark een nieuwe winkel in het stadscentrum van Bergen en worden opnieuw nieuwe jobs gecreëerd. Kevin legt uit: "Bij iedere opening van een nieuwe winkel, creëren we natuurlijk ook een heel aantal nieuwe banen. Een steeds wederkerend onderdeel van onze wervingsstrategie is om langdurig werklozen en jonge werkzoekenden aan te trekken. We doen dit in nauwe samenwerking met lokale Belgische werkloosheidsdiensten zoals VDAB, Forem of Actiris ".

Primark blijft innoveren en het productaanbod evolueert constant, in lijn met de steeds veranderende behoeften van haar klanten. Naast het aanbod dameskleding, herenkleding en kinderkleding, kan men er ook terecht voor uitgebreide huis- en schoonheidsproducten. “Maar daar stopt het niet voor Primark”, zo stelt Kevin, “Bij Primark hechten we ook een groot belang aan de duurzame toekomst van ons allemaal en we zijn dan ook fier op de vooruitgang die we boeken: de uitbreiding van ons Sustainable Cotton-programma, het behalen van de Leaping Bunny-certificering en de introductie van nog meer productlijnen vervaardigd uit gerecyclede vezels. Vandaag ligt een uitgebreid assortiment van jeans, deco-artikelen en pyjama's, gemaakt van 100% duurzaam geproduceerd katoen, als vast onderdeel in onze winkels.  

Story image
Primark - 10 years - Belgium FR.docx 34 KB Primark - 10 years - Belgium NL.docx 35 KB Belgiu Update_NL.pdf 88 KB Belgiu Update_FR.pdf 82 KB
Ann Ramaekers Primark Press Office Belgium, oSérieux! affiliate partner FleishmanHillard

 

 

Over Primark