PRIMARK VIERT 10-JARIG BESTAAN IN BELGIE

8ste winkel opent deuren in 2020

Brussel, 29 november 2019 - Op 1 december viert Primark haar 10-jarig bestaan in België. Sinds de opening van Primark Luik op 1 december 2009, zijn er zes andere winkels geopend en in 2020 opent een 8ste winkel de deuren in Bergen. Primark België heeft op dit ogenblijk meer dan 2.000 mensen in dienst en beschikt over 33.000 m2 winkelruimte. Internationaal is Primark uitgegroeid tot een retailer met 375 winkels in Europa en de Verenigde Staten met dagelijks meer dan een miljoen klanten.

Kevin Tulip, Director of Sales Primark Benelux, is verheugd over de ontwikkelingen op de Belgische markt: "Onze Belgische klanten hebben ons sinds de opening van onze eerste winkel in Luik altijd met open armen ontvangen. Tien jaar later kunnen wij onze trouwe klanten een uitzonderlijke shopping experience aanbieden in 7 winkels en wij kijken er al naar uit om volgend jaar ons achtste Belgische verkooppunt te openen”. 

“Vandaag zijn we uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende werkgevers op de Belgische retailmarkt, met meer dan 2.000 collega’s" zo gaat Kevin verder. "We vinden het geweldig dat 24 medewerkers van het Luikse team sinds onze opening 10 jaar geleden nog steeds bij ons werken. Ons hele hardwerkende Belgisch team staat iedere dag klaar om onze klanten de allerbeste service te bieden. In ruil bieden wij hen heel wat mogelijkheden voor professionele en persoonlijke groei." 

In 2020 opent Primark een nieuwe winkel in het stadscentrum van Bergen en worden opnieuw nieuwe jobs gecreëerd. Kevin legt uit: "Bij iedere opening van een nieuwe winkel, creëren we natuurlijk ook een heel aantal nieuwe banen. Een steeds wederkerend onderdeel van onze wervingsstrategie is om langdurig werklozen en jonge werkzoekenden aan te trekken. We doen dit in nauwe samenwerking met lokale Belgische werkloosheidsdiensten zoals VDAB, Forem of Actiris ".

Primark blijft innoveren en het productaanbod evolueert constant, in lijn met de steeds veranderende behoeften van haar klanten. Naast het aanbod dameskleding, herenkleding en kinderkleding, kan men er ook terecht voor uitgebreide huis- en schoonheidsproducten. “Maar daar stopt het niet voor Primark”, zo stelt Kevin, “Bij Primark hechten we ook een groot belang aan de duurzame toekomst van ons allemaal en we zijn dan ook fier op de vooruitgang die we boeken: de uitbreiding van ons Sustainable Cotton-programma, het behalen van de Leaping Bunny-certificering en de introductie van nog meer productlijnen vervaardigd uit gerecyclede vezels. Vandaag ligt een uitgebreid assortiment van jeans, deco-artikelen en pyjama's, gemaakt van 100% duurzaam geproduceerd katoen, als vast onderdeel in onze winkels.  

Story image
Primark - 10 years - Belgium FR.docx 34 KB Primark - 10 years - Belgium NL.docx 35 KB Belgiu Update_NL.pdf 88 KB Belgiu Update_FR.pdf 82 KB
Ann Ramaekers Primark Press Office Belgium at oSérieux! affiliate partner FleishmanHillard

 

 

Over Primark

Primark is een internationale retailer die hoogwaardige mode, beauty en woondecoratie biedt tegen betaalbare prijzen. Simpel gezegd: Amazing Fashion at Amazing Prices. Primark werd opgericht in Dublin in 1969 en heeft nu ruim 375 winkels, met bijna 1.4 miljoen m2 verkoopruimte, in twaalf landen: de Ierse Republiek, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Duitsland, Nederland, België, Oostenrijk, Frankrijk, de VS, Italië en Slovenië. We hebben ruim 750.000 mensen in dienst en in ons afgelopen financiële jaar (FY 18/19) hebben we 15 winkels geopend waarmee we meer dan 4.500 banen hebben gerealiseerd. 

Mensen vragen vaak hoe we goede producten kunnen leveren tegen lage prijzen. Primark werkt anders dan vergelijkbare bedrijven. Geen dure tv-reclames of reclamecampagnes. Primark verkoopt zijn producten alleen in de winkel, en niet online of via andere kanalen. Details zijn belangrijk om de kosten laag te houden, bijvoorbeeld simpele kapstokken en prijsetiketten. Zo kunnen we scherpe prijzen hanteren, terwijl er aandacht wordt gegeven aan de zaken die er echt toe doen. Al velen jaren werken we hard om te garanderen dat deze producten worden gemaakt met respect voor de rechten van werknemers en het milieu. Daarom hebben we een team van meer dan 110 specialisten op het gebied van ethisch ondernemen en duurzaamheid van het milieu samengesteld die werken in de belangrijkste landen waaruit wij producten vandaan halen. Zij moeten erover waken dat de fabrieken voldoen aan onze strikte Gedragscode, gebaseerd op de normen van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO), een organisatie van de Verenigde Naties. Die code dekt alles, van arbeidsomstandigheden tot lonen. Meer informatie over de ethical trade en environmental sustainability programma’s van Primark zijn hier te vinden op onze website.