PRIMARK OPENT NIEUWE WINKEL IN DE ELSENSESTEENWEG

HAAR ZEVENDE WINKEL IN BELGIË

Brussel, 15 april 2019 – Primark, de internationale retailer die mode aan hoge kwaliteit biedt tegen betaalbare prijzen, zet met de opening van haar nieuwe winkel in Elsene haar groei verder in Brussel. De winkel, de zevende Primark in België, is gelegen in de Elsensesteenweg, de op één na grootste winkelstraat van Brussel, en creëert meer dan 400 nieuwe lokale jobopportuniteiten in de regio.

De winkel bestaat uit drie verdiepingen en 5.500 m2 ruimte met de nieuwste modetrends voor vrouwen, mannen en kinderen alsook schoenen, accessoires, lingerie, beauty en woondecoratie. Het ontwerp van de winkel bouwt voort op het bekende eigentijdse Primark winkelconcept en biedt klanten een nog betere winkelervaring en shoppingplezier met gratis wifi, 60 kleedkamers, 48 kassa’s en vier zones om je “batterijen” terug op te laden.

Achter de schermen, in de ‘back of house’, genieten medewerkers van open ruimtes met moderne functies en comfort, zoals een “Recharge Café” met een keuken en een aangename, lichte inrichting. De ruimte is zo ontworpen dat het voor werknemers gezellig en huiselijk aanvoelt.

Kevin Tulip, Deputy Director General Primark Benelux, vertelt: "We vinden het geweldig dat we vandaag een nieuwe winkel openen in de Elsensesteenweg. We kijken er alvast naar uit om onze klanten uit Elsene en omstreken ons concept ‘Amazing Fashion, Amazing Prices’ te laten ontdekken. Vooral onze uitgebreide kinderafdeling, die nu voor de eerste keer ook in Brussel te koop zal zijn. België is een belangrijke markt voor Primark en we willen graag deel blijven uitmaken van en bijdragen tot de gemeenschappen waar we gevestigd zijn en onze producten verkopen."


 

Openingstijden Primark Elsensesteenweg: 

Maandag t/m zaterdag: 09:00 – 19:45 

Zondag: gesloten

Voor meer informatie

Website: www.primark.com 

Sociale media: TwitterFacebookInstagram

Ann Ramaekers Primark Press Office Belgium, oSérieux! affiliate partner FleishmanHillard

 

Over Primark

Primark is een internationale retailer die de nieuwste mode, beauty- en huishoudartikelen tegen de beste prijs biedt; anders gezegd: “Amazing Fashion, Amazing Prices”. Voor het eerst gevestigd in Dublin in 1969, hebben we momenteel meer dan 385 winkels met meer dan 1,53 miljoen vierkante meter aan verkoopruimte in 13 landen, namelijk Ierland, Groot-Brittannië, Spanje, Portugal, Duitsland, Nederland, België, Oostenrijk, Frankrijk, de Verenigde Staten, Italië, Slovenië en Polen en hebben we meer dan 70.000 medewerkers. Afgelopen financieel jaar (19/20) hebben we twaalf winkels geopend en 2800 nieuwe banen gecreëerd, waarvoor we meer dan 48.000 sollicitaties hebben ontvangen.

Mensen vragen vaak hoe we geweldige producten kunnen aanbieden terwijl de prijzen zo laag blijven. Dit is omdat we Primark een beetje anders runnen dan andere bedrijven. Wij hebben geen grote marketingcampagnes op TV, verkopen onze producten alleen in de winkel - dus geen online winkel of bezorgnetwerk. En we besparen altijd op de kleine dingen - zoals eenvoudige hangers en prijskaartjes om de kosten laag te houden. Dat betekent dat we geweldige prijzen kunnen bieden terwijl we altijd zorgen voor de dingen die er echt toe doen. We werken al vele jaren hard om ervoor te zorgen dat onze producten met zorg en respect voor de rechten van werknemers en het milieu worden gemaakt. Het Primark’s Environmental Sustainability team, bestaande uit meer dan 120 experts, gevestigd in belangrijke inkooplanden, bestrijkt een breed scala van onderwerpen, zoals de inkoop van grondstoffen zoals katoen, de milieu-impact van productieprocessen in fabrieken en het controleren van de normen waarvan we verwachten dat deze in onze supply chain worden nageleefd. Meer informatie over de ethische handels- en milieuprogramma's van Primark vindt u op onze website.